Te-ai plictisit de designul dormitorului tau, vrei o schimbare în viata care sa se reflecte in toate aspectele ei sau, pur și simplu, ai o pasiune pentru redecorare? Oricare din aceste motive sunt bune pentru a face niste schimbari în dormitor care sa-ti faca timpul petrecut in el de neuitat. Un dormitor trebuie sa fie o oaza de confort și relaxare, asa ca iti impartasim cateva trucuri care te pot ajuta sa dai o nota proaspata dormitorului tau, pentru un somn odihnitor și o atmosfera ca in revistele de design:
1. Inlocuieste lenjeria de pat si salteaua
Ca sa intampini pozitiv primavara ai nevoie de textile usoare in culori deschise in prospetimea carora sa te pierzi in fiecare seara si de confortul unei saltele noi ca sa ai un somn cu adevarat odihnitor. Daca salteaua ta are cel putin sapte ani de uzura, prezinta denivelari sau, pur si simplu, te face sa te trezesti intepenit, amortit sau cu dureri la nivelul coloanei vertebrale, e timpul pentru o saltea noua. aceste saltelele relaxa, realizate pe „miez elastic“, adica din arcuri, sunt foarte accesibile, deci le poti schimba des fara prea mari cheltuieli; sunt, totodata si foarte versatile – ideale atat pentru dormit, sedere, relaxare, odihna cat si pentru lectura.
2. Inlocuieste elemente decorative vechi cu unele noi
Ceva atat de simplu precum inlocuirea unui tablou, a unei etajere sau a unei oglinzi, poate schimba imediat aspectul intregii incaperi. Efectul este cu atat mai dramatic cu cat decizi sa renunti la acele decoratiuni care dadeau un sens estetic intregii incaperi. Spre exemplu, inlocuieste tabloul de deasupra patului cu o decoratiune rustica pe care o poti confectiona din o ramura, sfoara si niste arabescuri metalice sau orice se potriveste cu stilul camerei tale; transformarea va fi impresionanta.
Ca sa intri in spiritul nou-instalatului anotimp, dormitorul tau trebuie sa reflecte natura si gingasia prin care se intoarce la viata. alege culori pastelate pentru lenjeria de pat – te vor face sa te gandesti la copacii in floare, branduse, narcise, lalele si, mai ales, prospetime.
3. Scapa de tapet
Tapetul se comporta ca o piesa vestimentara. Te incanta cand imbraci peretii cu el pentru prima data dar dragostea aceea aprinsa nu dureaza mai mult de doi ani in medie. Și nu ineaparat pentru ca se demodeaza, mai ales ca exista atat de multe modele de tapet clasic pe piata ci, mai degraba, pentru ca te obisnuiesti cu el si nu il mai apreciezi la adevarata valoare. Daca simti ca ai ajuns la aceasta concluzie, e timpul sa scapi de vechiul tapet si sa alegi, pentru o vreme, relaxarea conferita de un perete alb, proaspat varuit. E genul de schimbare si reimprospatare care nu necesita un buget generos, dimpotriva; inlaturarea tapetului n-a fost niciodata mai simpla, asa cum vedem in video-ul de mai jos:
4. Reinterpreteaza corpurile de iluminat
Corpurile de iluminat joaca un rol important in dinamica luminii, efectul acesteia asupra spatiului si asupra atmosferei pe care o creeaza. Din vasta categorie a corpurilor de iluminat, veiozele si lampadarele sunt acele elemente care pot fi reinterpretate fara costuri semnificative. inlocuieste abajururile veiozelor vechi, joaca-te cu nuante, texturi si materiale. iata cum poti sa faci asta acasa la tine, cu doar putin lipici si materialul favorit.
5. Insufleteste podeaua cu niste covoare noi
In tot acest proces, nu uita de suprafata pe care calci. Un covoras colorat si ieftin din iuta, lana sau bumbac, invioreaza si da un aspect jucaus in contrast cu ordinea imprimata de parchetul care strălucește de curățenie. Cromatica este cheia pentru obtinerea unui aspect aerisit si, cel mai important, e elementul care da senzatia de confort si de… acasa. asigura-te ca exista o corespondenta intre culorile covorului si obiectele decorative din proximitatea lui.
Daca ti s-au parut utile solutiile noastre si ti-ar placea sa mai citesti pe tema aceasta, asteptam un comentariu de la tine.