Articole recomandate Sfaturi utile

10 plante care rezista fara multa lumina. Pot infrumuseta si cele mai intunecate camere

plante care rezista fara multa lumina

Si tu iubesti florile, dar nu ai o casa foarte luminoasa? Ei bine, aceste 10 plante de apartament iti vor infrumuseta casa, in orice conditii.

MENIU INTERTITLURI

10 flori de interior care rezista fara multa lumina

O casa pare goala fara plante de interior si, din fericire, natura ne ofera suficiente optiuni indiferent de conditii. Chiar si daca esti ocupat si nu ai timp sa ingrijesti riguros o planta, daca ai o locuinta intunecoasa sau vrei sa amplasezi flori in camere in care nu ajunge lumina naturala – hol sau baie, de pilda – poti sa gasesti plante superbe, care sa iti infrumuseteze casa. Iata zece plante ce rezista cu brio chiar si fara lumina.

Calatea (planta paun)

Originara din America de Sud, Calatea are frunze cu totul deosebite si anima orice incapere cu frumusetea ei. Temperatura potrivita pentru aceasta planta este cuprinsa intre 18 si 24 de grade Celsius si, chiar daca rezista bine fara lumina, nu inseamnac a rezista bine si fara apa. Calatea are nevoie de apa din belsug si niciodata nu trebuie ca pamantul ei sa fie uscat.

Calathea

Dieffenbachia

Avand origini in padurile tropicale din America de Sud si Centrala, Dieffenbachia se simte cel mai bine la temperaturi ambientale de peste 15 grade Celsius si in locuri cu umezeala crescuta.

Dieffenbachia

Dracena

Una dintre cele mai populare plante de interior este Dracena, o planta deloc pretentioasa si careia ii prieste foarte bine temperatura din locuintele noastre. Iarna prefera temperaturi mai joase – 12 grade Celsius – iar vara se dezvolta bine la temperaturi de 18-20 de grade Celsius. Se uda des, astfel incat pamantul sa fie mereu umed.

Dracena

Planta paianjen (Voalul miresei)

O planta pe care o regasim adesea in locuinte este Planta Paianjen (Clorophytum comosum), care nu numai ca rezista bine la lumina slaba, ci este si o planta ce ajuta la purificarea aerului. Rezista foarte bine si cateva zile bune fara apa si nu are cerinte greu de indeplinit cand vine vorba despre temperatura.

Planta paianjen

Philodendronul

O planta pe care o vedem des in locuinte sau in birouri, philodendronul se simte bine la temperaturi intre 20 si 22 de grade Celsius. Iarna, philodendronul nu are nevoie de prea multa apa, insa in restul anului trebuie sa ne asiguram ca pamantul sau este reavan mereu.

Philodendronul

Bromeliaceae

Bromeliaceae este o familie de plante cu originile in America Centrala si de Sud. La noi in tara se intalnesc adesea in apartamente si spatii de birouri pentru ca sunt usor de ingrijit, au un aspect placut si se adapteza cu usurinta in orice mediu.

Bromeliaceae

Crinul păcii

Cu siguranta ai vazut cel putin o data aceasta planta in locuintele pe care le-ai vizitat. Este o planta foarte apreciata, cu o frumusete aparate si care nu are cerinte foarte mari cand vine vorba despre ingrijire. Udarea nu trebuie sa se faca foaret frecvent, insa este o planta care se va dezvolta bine daca vei pulveriza apa pe frunze deoarece iubeste umiditatea atmosferica.

Crinul pacii

Aglaonema (Planta intunericului)

Aglaonema nu a primit in zadar denumirea de „planta intunericului”. Se dezvolta bine in medii intunecoase si are nevoie de o temperatura minima de 18 grade Celsius.

Aglaonema

Limba soacrei

O planta decorativa foarte raspandita, limba soacrei ajuta si la purificarea aerului si este, totodata, si o planta usor de ingrijit. Se dezvolta bine intre 16 si 24 de grade si nu are probleme cu privire la fluctuatiile de temperatura.

Limba soacrei

Pana cocosului

Este o planta de interior care face parte din familia Liliaceae, originara din Asia (China si Japonia). Nu este deloc o planta pretentioasa, rezista cu brio chiar si la temperaturi scazute, dar temperatura ideala pentru ea este 26 de grade Celsius. Mai poarta numele de Aspidistra Elatior sau planta de fier.

Pana cocosului

Plante pe care le poti tine in baie, fara lumina naturala

Toate plantele de mai sus pot fi amplasate fara ezitare si in baie, o incapere ce nu este prea luminoasa de obicei. Le poti crea conditiile ideale plantelor chiar si in baie, un spatiu unde nu prea gasim de obicei plante.

Toate plantele enumerate mai sus se simt bine in mediul din baie – umed si intunecos. Lor li se adauga si orhideele si begoniile, care nu au nicio problema cu mediile in care nu exista aproape deloc lumina naturala.

Flori de gradina care iubesc umbra

Daca te numeri printre norocosii care au la dispozitie si o gradina, atunci cu siguranta iti doresti sa afli ce plante iubesc locurile umbrite. Daca ao o curte umbrita, poti sa plantezi urmatoarele flori:

•Helleborus
•Astilbe
•Bergenia
•Campanula
•Dicentra spectabilis
•Digitalis purpurea
•Hosta
•Ligularia
•Primula
•Vinca minor

Plantele infrumuseteaza orice spatiu si, dupa cum vezi, exista suficiente optiuni indiferent de conditiile din locuinta ta.

Sursa foto: Shutterstock

(Visited 29.260 times, 14 visits today)

S-ar putea să îți placă și

Nu există comentarii

Răspundeți