Agenda de vineri

Patul – cum să-l alegi pe cel mai potrivit pentru tine

Prin definiţie, patul reprezintă obiectul de mobilier emblemă din dormitor. Dacă de o noptieră sau de o oglindă de perete te poţi lipsi, patul este un must-have al acestei încăperi. În alegerea lui este obligatoriu să ai în vedere în primul rând spaţiul de care dispui pentru a te orienta asupra dimensiunilor de gabarit optime (dacă nu gaseşti unul care să le respecte întocmai, ai ca variantă de rezervă realizarea unuia la comandă). Ulterior, calitatea materialelor din care este realizat constituie un criteriu important în ceea ce priveşte longevitatea acestuia. Nu în ultimul rând este important să testezi confortul saltelei componente căci, în definitiv, în funcţie de aceasta vei avea sau nu, o odihnă de calitate.

Adiţional acestor crieterii pot interveni variabile care ţin de preferinţele tale pentru:

  • un anumit stil de amenajare (de unde derivă opoziţia pat clasic/pat modern)

  • un anumită formă a cadrului (şi distingem aici paturile rotunde de cele tradiţionale)

  • o anumită tapiţerie: (stofă, piele ecologică etc)

  • prezenţa sau absenţa lăzii de depozitare

  • paturile supraetajate vs cele ”normale”, clasice

  • paturile cu picioare respectiv cele pe role

  • cu suport al saltelei tip somieră metalică sau suport rigid din PAL/placaj şi saltea detasabilă respectiv cu somieră tapiţată integral

  • tăblia (capatul patului) tapiţată sau nu

  • posibilitatea aplicării baldachinului

  • pat single vs pat double

Bineînţeles, criteriul preţului reprezintă factorul care înclină balanţa într-o direcţie sau alta, dar, în acest caz, este bine să ai grijă ca opţiunea pentru un pat accesibil din punct de vedere financiar să nu echivaleze cu suprimarea confortului sau rezistenţei acestuia.

În continuare, îţi facem câteva recomandări din portofoliul Elvila care să te ajute în demersul tău de a descoperi patul care ţi se potriveşte.

1) Dacă te gândeşti să renunţi la patul tradiţional pe care îl ai în dormitor, o alternativă foarte inspirată pe care să o ai în vedere o reprezintă un pat rotund. Cu tăblie pe care te poţi rezema lejer, care, la comandă, se poate executa cu sistem demontabil, acest tip de pat este potrivit pentru 2 persoane care vor să petreacă momente plăcute de relaxare. Cadrul patului cuprinde o parte demontabilă care face din acesta un produs uşor de mutat, fapt de mare ajutor pentru cei care ţin să facă curăţenie în casa des. Cadrul si tăblia se pot tapiţa atât pe stofă, cât şi pe piele ecologică, în culoarea dorită de tine. Iar dacă montajul lui în locuinţă îţi dă bătăi de cap, poţi apela cu încredere la echipa noastră profesionistă de montaj.

2) Dacă eşti în căutarea unui pat care să puncteze atât la capitolul confort, cât şi în ceea ce priveşte designul, îţi recomandăm un pat cu noptiere. Având ataşate de- o parte şi de alta 2 noptiere din aceeaşi tapiţerie ca şi când ar alcătui un set, acest pat impresionează şi prin îmbinarea armonioasă a materialelor de acoperire de pe tăblie: stofă şi pielea ecologică în culori care se completează reciproc. Şi, dacă privindu-l ai putea crede că este fabricat în străinătate, află că acesta e de provenienţă 100% românească. Dacă nu se regaăseşte pe stoc când plasezi tu comanda, alocă-ţi o marjă de timp de aproximativ 30 de zile până intri în posesie.

3) Dacă eşti pasionat de stilul clasic de amenajare, îţi propunem un pat vintage în linii atent îmbinate. Realizat în construcţie demontabilă din PAL furniruit cu paltin, dar şi elemente de lemn masiv de fag, modelul Florenţa se prezintă într-o culoare cognac naturală şi caldă, ce conferă nobleţe şi rafinament dormitorului tău. Dacă consideri că un alt tip de finisaj s-ar încadra mai bine în ambientul tău, ne putem plia pe dorinţa ta şi-ţi executăm, la comandă, modelul dorit. Florenţa se mai distinge si prin înălţime, permitând depozitarea anumitor obiecte personale şi menţinerea cu uşurinţă a curăţeniei. Patul se poate achiziţiona atât individual, cât şi împreună cu 2 noptiere care, la rândul lor, se pot executa pe acelaşi tip de finisaj.

4) Dacă eşti adeptul sau adepta stilului modernist de amenajare a dormitorului, te invităm să descoperi patul Amos. Realizat în construcţie demontabilă din PAL melaminat şi fonturi din MDF, acest pat modern se remarcă printr-o cromatică luminoasă şi caldă, integrându-se perfect într-un spaţiu cu design contemporan. Poţi opta pentru varianta simplă sau cea accesorizată cu 2 noptiere din aceeaşi gamă.

5) Dispui de o suprafaţă generoasă în dormitor şi te afli în căutarea unui pat tapitat prevăzut cu ladă de depozitare foarte încăpătoare? Atunci îţi supunem atenţiei patul Beky pentru 2 persoane realizat în construcţie semidemontabilă, ce se poate executa atat pe tapiterie din stofa, cat si pe piele ecologica. Tăblia se remarcă printr-o structura aparte, compartimentată, existând, de asemenea, posibilitatea aplicării de şi de pleduri decorative detaşabile. După caz, tăblia se prezintă accesorizata cu nasturi ce-i sporesc atractivitatea.

6) Dacă eşti burlac sau locuieşti singur într-o garsonieră şi te interesează un pat confortabil, prevăzut şi cu suport pentru saltea, îţi recomandăm patul de 1 persoana cu tăblie curbă. Se poate executa atât pe finisaj sonoma, cât şi pe schoko şi poate integra cu uşurinţă în locuinţa ta, indiferent adeptul cărui stil de amenajare interioară eşti. În plus, dacă obişnuieşti să igienizezi frecvent în locuinţă, acest pat single se va dovedi de mare ajutor, graţie înălţimii sale. În plus, îi poţi asocia cu uşurinţă un dulap, o comodă sau o noptieră pe acelaşi finisaj, portofoliul nostru permitându-ţi să găseşti piese de mobilier care să-l completeze perfect.

7) În situaţia în care te numeri printre cei care agreează paturile cu lăzi mari de depozitare, îţi propunem patul Sabine, integral tapiţat şi realizat în construcţie semi-demontabilă. Se remarcă printr-un design atipic, trăsătură conferită de prezenţa unei tăblii laterale, care, la comandă, se poate executa fie pe stânga, fie pe dreapta. Astfel, dacă eşti în căutarea unui pat cu lada incapatoare, cu o suprafaţă generoasă de dormit, deosebit de confortabil şi pe care să-l poţi avea în culoarea ta preferată, optează pentru pat Sabine mediu de la Elvila şi vei fi mulţumit de alegerea făcută multi ani de azi înainte.

Care este preferatul tău din cele expuse mai sus? Spune-ne în comentariile de mai jos sau, dacă doreşti, vino să ne împărtăşeşti impresiile tale în cel mai apropiat showroom Elvila.

Sursa foto: Elvila

(Visited 1.431 times, 1 visits today)
Summary
 Patul – cum să-l alegi pe cel mai potrivit pentru tine
Article Name
Patul – cum să-l alegi pe cel mai potrivit pentru tine
Description
Modele variate de paturi pentru amenajari diverse!
Author
Publisher Name
Elvila
Publisher Logo

S-ar putea să îți placă și

Nu există comentarii

Răspundeți