Sfaturi utile

Cum sa ai un dormitor organizat

Dormitorul este camera in care te odihnesti si te reincarci cu energie. De aceea, este important ca acesta sa fie un spatiu de relaxare, confortabil, dar si eficient organizat.
Cele mai multe dormitoare imbina diverse stiluri de design, care reflecta gusturile si personalitatea proprietarului. Cu toate acestea, ideea unui dormitor minimalist este la moda si cu siguranta va fi in continuare.
Un pat, doua noptiere, o comoda si un sifonier sau dresing pe tot peretele sunt suficiente pentru a-ti oferi tot ceea ce ai nevoie.

Iata cateva recomandari privind alegerea elementelor de mobilier, potrivite unui dormitor confortabil si bine organizat:

  • Patul

Acorda maxima atentie patului pentru ca este piesa de rezistenta atunci cand alegi mobila pentru dormitor. Stabileste daca iti poti permite, din punct de vedere al spatiului, un pat de mijloc sau trebuie sa lipesti patul de perete si organizeaza camera in functie de acest detaliu.
Orienteaza-te spre un model cat mai functional, cu spatii de depozitare sub saltea, usor accesibile.
O alta optiune pentru un pat comod si practic este variant prevazuta cu sertare in partea inferioara. Practic, sertarele de sub pat au functia comodei si sunt ideale pentru depozitarea cuverturilor, plapumilor, pernelor sau chiar a seturilor de lenjerie pentru pat.
Dormitor Tara sonoma Ambient

  • Noptierele si comoda

Amplasarea noptierelor se poate dovedi o incercare imposibila. Poti insa sa compensezi aceasta lipsa prin montarea unor rafturi suspendate sau a unor polite de perete, care sunt mai compacte si te ajuta sa economisesti spatiu.
Noptierele servesc pentru depozitarea celor mai intime obiecte, asezarea unei veioze, a paharului cu apa sau a unei carti. In general acestea au in componenta lor si cateva mici rafturi separate in care poti aseza lenjeria interioara sau alte lucruri personale. Pe langa aceste roluri practice pe care le are, noptiera este cu atat mai importanta cu cat este singurul obiect de mobilier la care ai acces direct din pat.

Comoda cu sertare, joasa sau inalta, cu 3,4 sau 5 sertare este o piesa de mobilier excelenta pentru depozitarea si organizarea lenjerie si a maruntisurilor.
Reprezentind solutia ideala de a tine ordonat lucrurile de mici dimensiuni.
Daca este accesorizata si cu oglinda se creaza un loc intim, unde te poti aranja inainte de a pleca din casa.
Comoda indeplineste mai multe roluri esentiale: in sertarele sale se afla haine, lenjerie de pat sau lenjerie intima, iar pe ea pot fi asezate parfumuri, produse cosmetice, casete cu bijuterii sau fotografii cu cei dragi.

Dormitor Sorana alb

  • Sifonierul (Dulapul cu haine)

Urmatorul obiect pe lista cand alegi mobila pentru dormitor este dulapul sau alte spatii de depozitare. Dar daca ai nevoie de un dulap de haine cea mai buna solutie este sa-i aloci un perete intreg. Este recomandat sa optezi pentru un dulapt inalt, care sa acopere un perete intreg, dar mai ingust, cu usi culisante, fiind o solutie buna pentru a castiga din spatiul destinat dormitorului.
Compartimentarea practica si eficienta a sifonierulu este foarte importanta, pentru a putea depozita atat imbracamintea, cat si alte obiecte personale.
Dulapurile din dormitor sunt cele in care iti pastrezi intreaga garderoba, asa ca dressingul trebuie sa fie suficient de spatios, sa fie inteligent compartimentat si sa te ajute sa faci incaperea sa para mult mai mare. De asemenea, un dressing cu oglinzi dubleaza optic spatiul, il lumineaza si te ajuta sa creezi un design corect pentru dormitorul tau.
Daca vrei ca acesta sa includa atat imbracaminte, cat si incaltaminte sau accesorii, este bine sa alegi unul cu design universal, care include rafturi, sertare si o zona pentru umerase in interiorul aceleiasi piese.
De asemenea dulapurile incastrate in perete sunt o solutie eficienta pentru un dormitor bine organizat incadrat intr-un spatiu mai restrains.
Daca spatiul iti permite poti opta pentru montarea unui dressing de la un capat la celalalt al peretelui pentru uniformitate si eficienta a zonei de depozitare a hainelor. Se pot folosi atat usi mate in culori care se regasesc in amenajarea dormitorului cat si cele cu suprafete lucioase sau chiar cu oglinzi pentru a spori iluzia spatialitatii incaperii.

Modul cum este amenajata si organizata fiecare camera dicteaza starea pe care ti-o da aceea camera, de aceea dormitorul tau trebuie sa fie mobilat in acord cu personalitatea ta.
Dormitorul este locul unde te simti confortabil, unde te odihnesti, te relaxezi si iti incarci bateriile dupa o saptamana obositoare si stresanta.

(Visited 2.314 times, 1 visits today)

S-ar putea să îți placă și

Nu există comentarii

Răspundeți