Amenajări de interior

5 trucuri vizuale pentru a crea un design spectaculos în casa ta. Detaliile fac diferența

Oricine îți va călca pragul va fi impresionat de felul în care ai amenajat casa, iar pentru a obține acest efect trebuie doar să fii atent la câteva detalii.

Răsfoiești revistele de design interior și nu știi cum poți crea același efect în locuința ta? E mai ușor decât crezi, iar totul stă în atenția la amănunte. Alegeri bine cântărite, trucuri vizuale de la designeri și obiecte de mobilier de calitate – acestea sunt aspectele esențiale pentru ca locuința ta să-i impresioneze pe toți cei care vin la tine în vizită. Iată ce ai de făcut:

  • Un obiect care să atragă privirea în fiecare cameră

Orice obiect din casa ta trebuie ales cu grijă, însă sfatul designerilor este să te concentrezi pe câte o piesă de rezistență pentru fiecare cameră. În living poate fi un fotoliu cu o tapițerie într-un model deosebit cum sunt acestea, sau dintr-un material prețios sau poate fi o canapea într-o culoarea puternică, ce sparge monotonia cromatică din restul camerei. E suficient să privești printre aceste canapele fixe pentru a te convinge de efectul spectaculos pe care un singur obiect îl poate avea.

Ca să nu imprimi un efect de încărcare, este foarte important să ai câte o singură astfel de piesă pentru fiecare cameră. Un set de canapea și fotoliu cu un pattern încărcat sau într-o nuanță foarte puternică dă senzația de aglomerare.

  • Materialele, un punct esențial pentru a crea un efect de lux

Criteriul pe care se bazează cele mai multe persoane atunci când își amenajează casa este felul în care arată o piesă de mobilier. Este, într-adevăr, un factor de luat în calcul, însă, dacă vrei cu adevărat o locuință cu un design fermecător, materialele vor face diferența, atât cele folosite pentru mobilier, cât și cele de la draperii sau covor. Un lucru de calitate se vede tocmai după materialul din care este făcut și  va trece testul timpului chiar și după ani de zile de la achiziționare.

  • Nuanțele nu se aleg la întâmplare

Oricare dintre noi și-ar dori ca în locuința sa să preomine culoarea preferată, însă nu trebuie să ții cont doar de acest criteriu. În primul rând, nu ar trebui să mergi pe o asortare totală, pentru că obosește ochii. Gândește-te cum ar fi ca în dormitorul tău absolut toate obiectele să fie, de pildă, de culoare albastră. Nu-i așa că nu ai avea parte de nopți prea liniștite? Echilibru este mereu cheia pentru alegerea nuanțelor din casă, indiferent de încăpere.

Albul este o variantă câștigătoare pentru orice decor, la fel și bejul sau pastelurile. Dacă îți plac nuanțele mai puternice, rezumă-te la a le folosi pe un singur obiect sau pe un singur perete accent.

  • Amănunte care îți scapă din vedere, dar care fac diferența

Când privești un ansamblu de mobilă, te uiți de obicei la culoare, compartimentare sau dimensiuni, nu-i așa? Ei bine, amănuntele sunt cele care fac diferența dintre un mobilier spectaculos și unul care trece neobservat – mânerele, formele și felul în care se potrivește cu celelalte obiecte de mobilier din casă.

  • Joacă-te cu texturile, patternurile și culorile

Ai observat că atunci când intri într-o casă decorată de un specialist în design interior rareori se merge pe o singură culoare sau textură? Joacă-te cu formele și stilurile pentru a crea un decor unic. Nu alege obiecte doar pentru a umple casa, ci încearcă să creezi un spațiu în care să te simți cu adevărat bine și care să ți se potrivească. Dacă nu vrei ca locuința ta să arate ca alte sute în care ai mai intrat, atunci e cazul să-ți lași imaginația să lucreze.

După cum vezi, urmând doar câteva principii, poți avea cea mai frumoasă și confortabilă locuință. Tu ce reguli de amenajare ai urmat ultima dată când ai redecorat?

(Visited 1.657 times, 1 visits today)

S-ar putea să îți placă și

Nu există comentarii

Răspundeți