Amenajări de interior

Cum iti afecteaza mobila starea de spirit si ce stiu designerii de succes

Elementele de mobilier din casa ta iti afecteaza puternic starea de spirit in fiecare zi.

Atunci cand alegi elementele si accesoriile de mobilier pentru locuinta ta, trebuie sa acorzi o mare atentie stilului, culorilor, marimii si formei acestora, pentru a te asigura ca se potrivesc in spatiul in care le vei aseza.

Toate aceste caracteristici iti influenteaza starea de spirit, ambianta din locuinta ta, precum si modul in care te deplasezi prin casa.

Daca vrei sa-ti redecorezi casa sau doresti, pur si simplu, sa cumperi sau sa schimbi un element de mobilier pentru locuinta ta, citeste mai jos cateva lucruri foarte importante si afla cum iti poti transforma casa intr-un mic paradis:

  1. Culoarea

Desi exista si controverse legate de psihologia culorilor, cercetatorii, designerii de interior si profesionistii in marketing sunt de acord cu privire la cateva aspecte psihologice foarte importante. Spre exemplu, daca vrei sa cumperi o canapea rosie pentru livingul tau, aceasta va transmite o senzatie de pasiune si de putere. O nuanta indrazneata ofera, in plus, senzatia de caldura si de dominanta in interiorul camerei. Multi proprietari prefera si elementele de mobilier de culoare albastra, deoarece albastrul evoca un sentiment de calm, de liniste si de prospetime.

Iata care este semnificatia culorilor, valabila atat in cazul zugravelii peretilor, cat si a elementelor de mobilier din casa ta:

Rosu. Este asociat cu: pericolul, pasiunea, energia, caldura, aventura, optimismul. Este potrivit pentru living, deoarece promoveaza sentimentele de sociabilitate si stimuleaza apetitul, conform publicatiei foxnews.com. Nu o folosi in camera copilului si limiteaza-te la un singur perete rosu sau doar la accesorii de mobilier de culoare rosie.

Roz. Asociat cu dragostea si potrivit pentru dormitoare. Este o culoare care poate deveni, insa, mult prea feminina, mai ales daca este folosita in exces. Pentru a contracara acest aspect, apeleaza la accesorii de mobilier in culori foarte inchise (pot fi chiar negre).

Portocaliu. Asociat cu stabilitate, caldura, entuziasm. Ajuta la digestie si este culoarea potrivita pentru sufragerie si camera in care mananci. Foloseste portocaliul in camerele spatioase si bine luminate.

Verde. Asociat cu natura, energie, stabilitate, echilibru, siguranta. Este o culoare calmanta si odihnitoare, potrivita in special pentru dormitoare si living. Prea mult verde poate genera o stare de inactivitate, asa ca poti apela la elemente de mobilier portocalii pentru a reenergiza atmosfera.

Galben. Este asociat cu energia si stimuleaza intelectul. Este potrivit pentru camera in care mananci, dar si pentru incaperile mai intunecoase. Galbenul nu este, insa, o culoare foarte odihnitoare pentru a fi folosita in dormitor.

Lila. Este asociat cu spiritualitatea si feminitatea. Este potrivit pentru dormitor si baie, iar accesoriile si elementele de mobilier trebuie sa aiba o culoare inchisa.

Violet. Este asociat cu creativitate, fertilitate, bucurie si este potrivit pentru dormitoare. Excesul de violet poate deveni, insa, coplesitor.

Maro. Este asociat cu siguranta, stabilitatea si spiritul practic. Este o culoare foarte potrivita pentru elementele de mobilier din living, insa poti puncta si cu accesorii in culori mai vii, precum albastru si verde.

Albastru. Este asociat cu ideea de liniste, calm, seninatate, loialitate, protectie, dar si autoritate. Albastrul stimuleaza meditatia si este potrivit pentru dormitoare, bai si camere de lucru.

  1. Stilul

Culoarea elementelor de mobilier nu este singurul aspect care iti influenteaza starea de spirit. Spre exemplu, designul contemporan este definit de liniile drepte si de finisajele netede, care creeaza o vibratie racoritoare si ajuta la echilibrarea emotiilor. Stilul eclectic, insa, se concentreaza asupra senzatiilor de unicitate si de energie pozitiva pe care le transmite.

  1. Aranjamentul

Nu mai este o surpriza faptul ca modul in care aranjezi elementele de mobilier dintr-o camera iti influenteaza starea de spirit atunci cand pasesti in camera respectiva. Daca incaperea este mica, iar elementele de mobilier sunt asezate foarte aproape unele de altele, imaginea te va coplesi. Insa, daca spatiul este suficient pentru a te misca in voie prin camera, incaperea se va imbiba de o atmosfera intima, confortabila si foarte calduroasa. Daca ai la dispozitie o camera foarte spatioasa, asigura-te ca ai asezat in interior suficiente elemente de mobilier, pentru a nu parea, pur si simplu, nemobilata si neprietenoasa. Daca vrei sa te inspiri din cateva proiecte de succes, arunca un ochi AICI. Asa arata armonia dintre spatiul pe care il ai la dispozitie si elementele de mobilier din interior.

  1. Plantele

Plantele de interior sunt foarte importante in orice casa si te ajuta sa te concentrezi si sa fii mai productiv atunci cand lucrezi de acasa. In plus, copiii care au acces la foarte multa lumina naturala sunt mai performanti din punct de vedere scolar decat ceilalti.

(Visited 2.254 times, 1 visits today)

S-ar putea să îți placă și

Nu există comentarii

Răspundeți